torstai 25. helmikuuta 2010

Maailman mahtavin porkkanakakku!

Hypätäänpäs blogissa seuraavaks ihan eri aiheisiin! Tässä seuraa teille maailman mehevimmän ja ihanimman porkkanankakun ohje! Suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä, varsinkin niitä jotka ei ole ikinä ennen porkkanakakkua tehneet tai maistaneet.

Pohja:
160 g porkkanaa
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 ml suolaa
15 ml leivinjauhetta
12 ml jauhettua kanelia
180 g voita
1 dl ananasmurskaa

Kuorrute:
125 g sulatejuustoa
2 dl maitorahkaa
10 ml vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
1 dl pähkinärouhetta

1. Pese, kuori ja raasta porkkanat.
2. Vatkaa kananmunat vaahdoksi.
3. Lisää sokeri, ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi.
4. Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli.

5. Kytke uuni lämpenemään n. 175 C (kiertoilma 150).
6. Sulata voi ja jäähdytä se.
7. Sekoita muna-sokerivaahtoon jauhoseos, voisula, porkkanaraaste ja ananasmurska.
8. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
9. Paista n. 20 minuuttia.

10. Sekoita sulatejuusto, rahka, vaniljasokeri ja siivilöity tomusokeri.
11. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.
12. Koristele pinta pähkinärouheella.
13. Leikkaa annospaloiksi ja nauti!



Kuva täältä

Ei kommentteja: